Εύκολη σοκολατίνα με πραλίνα και μπισκότα

ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΠΡΑΊΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Γρήγορη λύση για τις νέες νοικοκυρές !
Prep Time 30 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Τύπος Dessert
Μερίδες 5

Συστατικά
  

  • 225 γραμμάρια ‏1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα ‏γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 250 γραμμάρια  ‏ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια  ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ‏πραλίνα φουντουκιού
  • 4 Αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνετε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρετε και ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύετε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.
  • Βάζετε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετείτε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιείτε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων, που έχετε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.
  • Βουτάτε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνετε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψετε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνετε και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχετε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
  • Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με άχνη και κακάο και σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλέστε με
+
Καλέστε με